IT-Challenge 2/2019

Ahojte, rozhodla som sa, že pre vás pripravím každý mesiac IT Challenge, ktorá sa bude týka robotiky, informatiky, programovania, grafiky a podobne… Zapojiť sa môžu deti z CVČ z krúžkov DT, robotický, programovanie, ale ak chcete, môžu sa zapojiť aj iní ľudia/deti, ktoré nechodia na naše krúžky do CVČ. Pri tejto výzve vám bude stačiť mať k dispozícii akéhokoľvek robota / robotickú stavebnicu. Vyskúšajte splniť túto IT výzvu 🙂

Útek z labyrintu 

„Podľa povesti, kráľ Minós poveril vynálezcu a staviteľa Daidala, aby navrhol dom so spletitými chodbami a schodiskami. Daidalos vytvoril zázračné dielo, bludisko z kameňa – labyrint, z ktorého nikto, kto doň vkročil, nenašiel cestu von. „zdroj

Tvojou úlohou je vytvoriť labyrint z Lega/papiera/kníh/ akýchkoľvek pomôcok a vecí, ktoré nájdeš, prípadne využiť fixka a papier (v prípade Ozobota). Tvoj labyrint musí mať vchod dnu a vchod von z neho. Cesty sú však spletité a nepredvídateľné… tvoj robot má však tajnú mapu – TEBA/Tvoj tím, a preto ak ho správne naprogramuješ, pomôžeš mu prejsť labyrintom tak, aby sa v ňom nestratil, ale aby našiel z neho cestu von. Na začiatku polož robota pred labyrint/bludisko, robot musí skončiť krátko po momente, keď z labyrintu vyšiel von.

Znovu platí, že si môžeš vybrať akéhokoľvek robota (Lego Mindstroms, Boost, WeDo, Bee-Bot, Ozobot, Albi, Code-a-pillar, Sphero, ….), akýkoľvek štýl jeho programovania, ľubovoľne veľký tím (ale tak, aby všetci pridali ruku k dielu). Nezabudni urobiť pekný kreatívny labyrint. Čím náročnejší si ho spravíš, tým lepšie sa naučíš programovať a ovládať robota.

Odovzdanie:

Vypracované zadanie odovzdajte na krúžku alebo mailom ivigeoinf(a)gmail.com do konca februára 🙂 Treba VYTVORIŤ VIDEO ZÁZNAM, ODFOTIŤ ROBOTA AJ LABYRINT, KÓD (buď screenshot alebo napíš na papier/na počítači postupnosť príkazov, ktoré využívaš).

Zvládneš túto robotickú výzvu aj ty?

Vaše riešenia:

Video z robotického krúžku – deti programovali Lego Mindstorms EV3, Bee-Bota, Albiho a Cozma.